آموزش تصویری( Indesign CC) قسمت اول
به نرمافزار آموزش InDesign CCخوش آمدید.
نرمافزار InDesign، قسمتی از پکیج طراحی گرافیک شرکت ادوبی(Adobe) است. به کمک این نرمافراز میتوانید طراحی و اجرای صفحه آراییکتاب، روزنامه، بروشور، کاتالوگ… را به صورت حرفهای انجام دهید. فایلهای ساخته شده در این نرمافزار قابلیت انتشار بصورت چاپی یا محیطهای شبکهای را دارا میباشند. مجموعه آموزشی پیش رو به گونهای فراهم شده، که با زبانی ساده و بصورت تعاملی کار با این محیط را بصورت پیشرفته به شما آموزش دهد.
برای اجرای برنامه، روی دکمه Start کلیک کنید.
روی منوی فرعی All Programs کلیک کنید.
روی گزینه Adobe InDesign CC کلیک کنید تا اجرا شود.
مشاهده میکنید که نرمافزار در حال اجرا شدن است.
اکنون در محیط InDesign هستیم. این نرمافزار، قابلیتهای فراوانی برای طراحی و صفحهبندی مجلات و نشریات در اختیار شما قرار میدهد که مرحله به مرحله با آن آشنا میشویم. صفحه ابتدایی باز شده است. در قسمت Open a Recent Item میتوانید آخرین فایلهای باز شده در این نرمافزار را مشاهده و اجرا کنید. اکنون برای ایجاد پروژه جدید، روی سربرگ File کلیک کنید.
بر روی منوی فرعی New کلکیک کنید.
از منوی باز شده بر روی گزینه Document کلیک کنید.
در پنجره باز شده، میتوانید تنظیمات مربوط را انجام دهید. روی لیست بازشونده قسمت Intentکلیک کنید.
اگر پروژه بصورت چاپی باشد، گزینه Print و اگر برای نشر در وبسایت است، گزینه Web را باید انتخاب نمود. روی گزینه Print کلیک کنید.
در قسمت Page Size میتوان ابعاد صفحه مورد نظر را یا بصورت پیشفرض یا با استفاده از سایزهای آماده انتخاب کنید. دیگر تنظیمات از قبیل تعداد صفحات و نوع جایگیری آن و ... را نیز می توان در این قسمت تنظیم کرد.
اکنون تاحدودی با این پنجره آشنا شدید، روی دکمه Cancel کلیک کنید.
در اینجا با قسمتهای مختلفی روبهرو هستید که امکانات گوناگونی را در اختیار شما قرار میدهد. قسمتی که توسط کادر سبز رنگ مشخص شده است، منوی نرم افزار میباشد، توسط این منو میتوانید دستورات مختلفی را به نرمافزار بدهید.
قسمت مشخص شده پانل کنترل نام دارد. زمانیکه ابزاری را انتخاب میکنید، این قسمت تغییر میکند و خصوصیات ابزار انتخاب شده را نمایش میدهد
محدودههایی که توسط کادر مشخص شده است مربوط به پانل ابزار است، بر روی قسمت مشخص شده توسط فلش کلیک کنید تا نحوهی نمایش آن تغییر یابد.
نحوه نمایش قبل بهتر به نظر میآمد. دوباره روی قسمت مشخص شده کلیک کنید.
اکنون میخواهیم برای راحتی کار در محیط InDesign رنگ زمینه را تغییر دهیم برای این کار، روی سربرگ Edit کلیک کنید.
روی منوی فرعی Preferences کلیک کنید.
روی گزینه Interface کلیک کنید.
از پنجره باز شده بر روی لیست باز شونده مشخص شده کلیک کنید
همانطور که مشاهده میکنید در لیست باز شده گزینههای برای تغییر رنگ زمینه وجود دارد. بر روی گزینه Medium Light کلیک کنید.
بر روی دکمه OK کلیک کنید.
با انتخاب هر یک از ابزارهای موجود در پانل ابزار، گزینههای تنظیمی مربوط به آن ابزار در پانل کنترل نمایان میشود. در قسمتی که توسط کادر مشخص شده است، پانلهای مربوط به رنگ، لایهها و صفحات کار شده را میتوان در آن مشاهده نمود و اگر در حین کار نیازی به استفاده از آن نداشتید میتوانید هرکدام را ببندید.
همچنین میتوان در حین انجام کار تمامی پانلها و جعبه ابزار را بطور موقت مخفی نمود. برای این منظور دکمه Tab صفحه کلید را فشار دهید.
مشاهده میکنید که پانلها و جعبه ابزار بطور موقت مخفی شدند. دکمه Shift را فشرده نگه داشته و سپس دکمه Tab را فشار دهید.
مشاهده میکنید که پانلها در جای خود باقی میمانند و قسمتهای دیگر مخفی میشوند. دکمه Tab صفحه کلید را فشار دهید تا پانل ابزار هم به محیط کاریتان اضافه شود.
برای نحوه نمایش دیگر پانلها روی قسمت مشخص شده کلیک کنید.
مشاهده میکنید که پانلها که با توضیحات آن به زودی آشنا خواهید شد به گونهای دیگری نمایش داده شدند. برای دسترسی به تنظیمات هر پانل کافی است بر روی دکمه Options در سمت راست و بالای پانل کلیک کنید.
با توجه به کار مورد نظرتان میتوان گزینهای را از این لیست انتخاب کنید. با این لیست در بخشهای بعدی آشنا خواهید شد. برای بسته شدن این منو دکمه Esc صفحه کلید را فشار دهید.
روی قسمت مشخص شده کلیک کنید تا پانل ها به شکل پیشفرض نمایش داده شوند.
در ادامه میخواهیم به نحوه وارد کردن فایلهای آماده در این محیط بپردازیم. روی منوی File کلیک کنید.
روی گزینه Open کلیک کنید
برای باز کردن یک فایل کافیست نام فایل را انتخاب کنید و سپس بر دکمه Open کلیک کنید. در صورتیکه بخواهید چندین فایل را باز کنید، چند روش وجود دارد. در روش اول میتوانید به وسیله ماوس محدودهای را ایجاد کنید تا فایلهایی داخل محدوده انتخاب شوند. در روش دیگر میتوانید روی اولین فایل کلیک کنید و با فشردن دکمه Shift بر روی آخرین فایل کلیک نمائید تا فایلهای مابین این دو فایل انتخاب شوند. در صورتیکه فایلهای مورد نظرتان پشت سر هم نباشند اولین فایل را انتخاب کنید و سپس برای اضافه کردنهای فایلهای بعدی دکمه Ctrl را فشرده نگاه داشته و روی فایلهای مورد نظر کلیک کنید تا انتخاب شوند. روی فایل مشخص شده دابل کلیک کنید.
روی فایل مشخص شده کلیک کنید.
دکمه Shift صفحه کلید را فشرده نگاه داشته و روی فایل مشخص شده با فلش کلیک کنید تا تمامی فایلهای بین این دو فایل انتخاب شوند.
در ادامه میخواهیم فایل دیگری را نیز انتخاب کنیم. برای این کار دکمه Ctrl را فشرده نگاه داشته و بر روی فایلی که با فلش مشخص شده است، کلیک کنید.
برای باز کردن این فایلها بر روی دکمه Open کلیک کنید.
اکنون تمامی فایلهای مورد نظر باز شدهاند. اگر روی عنوان هر فایل کلیک کنید آن فایل نمایش داده میشود و عنوان آن به رنگ خاکستری کمرنگ در میآید. در ضمن با فشردن کلیدهای Ctrl+Tab میتوانید بین فایلها حرکت کنید و آنها را مشاهده کنید. کلیدCtrl را فشرده نگاهداشته و کلید Tab را یکبار فشار دهید.
اکنون اولین فایلی که باز شده است را مشاهده میکنید. فایلها به ترتیبی که باز شدهاند نمایش داده میشوند. در صورتیکه بخواهید در خلاف این جهت حرکت کنید و عکس قبل را مشاهده کنید باید کلیدهای Ctrl+Shift+Tab را فشار دهید.
با بکارگیری دستور جایدهی(Place) میتوانید فایلهای صوتی و تصویری، فایلهای PDF، فایلهای EPS، فایلهای Word و Excel و متون TXTوRTF خود را در یک سند باز شده وارد نمایید. در اینجا یک سند باز شده مشاهده میکنید. در ادامه میخواهیم بر روی این سند عکس جدیدی اضافه کنیم برای این منظور روی منوی File کلیک کنید.
روی گزینه Place کلیک کنید.
در اینجا میتوانید فایل مورد نظر را با فرمتهای گفته شده به سند اضافه کنید. در قسمت Files of type میتوانید فرمت فایل ورودی را مشخص کنید. بهتر است این گزینه بصورت پیشفرض به صورت Importable Files باشد. روی فایل مشخص شده کلیک کنید.
با فعال کردن گزینه Show Import Options میتوانید تنظیمات جدیدی را برای فایل ورودی در نظر بگیرید. با فعال کردن گزینه Replace Selected Item نیز میتوانید فایل جدید را جایگزین گزینه قبلی صفحه نمایید. روی گزینه Open کلیک کنید.
حال باید محل قرارگیری عکس را تعیین میکنیم. در قسمت مشخص شده با کادر قرمز کلیک و تا کادر سبز Drag کنید.
مشاهده می کنید که تصویر انتخاب شده در کادری که رسم کردیم جای گرفت. چند سند بطور همزمان در فایل پیش رو باز شده است. میتوانید برای انتخاب هر سند روی زبانه آن کلیک کنید. سند را میتوان بصورت شناور در محیط نیز نمایش داد. برای این کار روی کادر قرمز رنگ کلیک کنید و تا کادر سبز رنگ Drag کنید.
روی آیکون Arrange Document در نوار ابزار کلیک کنید.
نحوه نمایش فایلهای باز شده به گونههای متفاوت را میتوانید مشاهده و انتخاب نمایید. روی گزینه مشخص شده کلیک کنید.
همانطور که مشاهده میکنید فایلها بصورت مجزا دیده میشوند و فایلی با نام" چند رسانه های انیاک" فعال است و رنگ کادر عنوان این سند با سایر سندها تفاوت دارد. تا زمانیکه این سند فعال است، عملیات بر روی این فایل اعمال میشود.
بعد از اتمام پروژه یا به انجام رسیدن بخشی از آن نیاز به ذخیرهسازی آن داریم. شما باید بدانید که با چه فرمتی و برای انتشار در چه رسانهای میخواهید از این سند استفاده نمایید. چرا که هم در ایجاد سند جدید و هم ذخیرهسازی آن نوع انتشار چاپی و دیجیتال با هم تفاوت دارد. در فصل دوم بیشتر در مورد ذخیرهسازی با فرمتهای گوناگون صحبت خواهیم کرد.
روی منوی File کلیک کنید.روی گزینه Save as کلیک کنید.
در قسمت File name برای فایل خود نام “test” را تایپ کنید.
در ادامه میخواهیم محل ذخیرهسازی را تعیین کنیم. روی Desktop کلیک کنید.
دقت کنید که در قسمت Save as type فرمت خروجی فایلInDesign CC document انتخاب شده است. روی دکمه Save کلیک کنید
کاربر گرامی، شما اکنون در پایان این بخش قرار دارید.