پـــــــــرشـــــــیــــــــن رایــــــــانـــــــــه

آموزش جامع مبانی کامپیوتر و نرم افزار به صورت تصویری

پـــــــــرشـــــــیــــــــن رایــــــــانـــــــــه

آموزش جامع مبانی کامپیوتر و نرم افزار به صورت تصویری

پـــــــــرشـــــــیــــــــن رایــــــــانـــــــــه

سلام خدمت همه دوستان عزیز ، پرشین رایانه قصد دارد تا شمارا با مبانی کامپیوتر و نرم افزار آشنا سازد و امیدوار است تا شما عزیزان را در این مسیر همراهی کند.

بایگانی

آموزش پارتیشن بندی در (windows 7)

چهارشنبه, ۱۵ مهر ۱۳۹۴، ۰۳:۵۵ ب.ظ






آموزش اول

همانطور که می دانید برای تقسیم کردن هارددیسک به درایوهای مختلف با حجم های مختلف عملی انجام می گیرد به نام  پارتیشن بندی. این عمل را می توان توسط نرم افزار های مختلفی انجام داد. اما خود ویندوز 7 قابلیتی دارد که توسط آن می توانید بدون نیاز به نرم افزار خاصی و از داخل خود ویندوز عمل پارتیشن بندی را انجام دهید. علاوه بر این توسط این امکان ویندوز 7 می توانید نام درایوهای هارددیسک را تغییر دهید.

دقت داشته باشید که برای پارتیشن بندی می توانید تمامی درایو ها به جز درایو ویندوز را تغییر دهید.بهتر است برای پارتیشن بندی درایوی که ویندوز در آن نصب است، در زمان نصب ویندوز این کار را انجام دهید.در خاطر داشته باشید که حتما اطلاعات حساس خود را در درایو دیگری کپی کنید چراکه که ممکن است در طی مراحل اطلاعات درایوی که در حال تقسیم بندی آن هستید از بین برود.

برای انجام پارتیشن بندی مراحل ذیل را انجام دهید:

1- وارد Control Panel شده و مطابق تصویر از سمت راست روی گزینه Category کلیک کنید.

2- از لیستی که باز می شود گزینه Large icons را انتخاب نمائید.

3 - گزینه Administrative Tools را باز کنید.

4 - گزینه Computer Management را باز کنید.

5- گزینه Storage را باز کنید.

6- گزینه (Disk Management (Local را باز کنید.

7 - حال درایوی را که قصد دارید تا آن را قطعه بندی کنید اتنخاب کرده و روی آن راست-کلیک کرده و گزینه shrink volume را انتخاب کنید.با انتخاب این گزینه اطلاعات موجود در درایو از بین نمی رود و می توانید تا حجمی که درایو انتخابی فضای خالی دارد از آن جدا کنید و درایو جدیدی بسازید.
* اگر می خواهید کلا درایو را پاک کنید و تمامی فضای آن را به درایوهای مختلف تقسیم بندی کنید به جای انتخاب گزینه shrink volume می توانید گزینه Delete Volume را انتخاب کنید و سپس روی درایو که پاک کرده اید
راست-کلیک کنید و گزینه New Sipmle Volume را انتخاب کنید و بقیه مراحل را از مرحله شماره 12 به بعد انجام دهید.دقت داشته باشید که مبنای این آموزش بر اساس انتخاب گزینه Shrink Volume می باشد.

8 - حجمی که قصد دارید تا به درایو جدید اختصاص دهید را در کادر مشخص شده به MB وارد کنید.دقت داشته باشید هر 1024 مگابایت برابر با 1 گیگابایت می باشد.می توانید برای اینکه حجم درایو جدید دقیق ساخته شود عددی که می خواهید به درایو جدید اختصاص دهید در 1024 ضرب کنید و در این کادر بنویسید.
ما در اینجا قصد داریم تا درایوی با ظرفیت 34 گیگابایت بسازیم.بنابراین عدد 35000 مگابایت را وارد می کنیم.

9 - کلید Shrink را بزنید.

         

 

10 - همانطور که مشاهده می فرمائید درایو جدید با ظرفیت 34 گیگابایت ساخته شده است.برای اینکه آن را فرمت و قابل استفاده کنیم،روی آن راست کلیک کرده و گزینه New Simple Volume را انتخاب می کنیم.



11- کلید Next را بزنید.



12 - مجدد کلید Next را بزنید.



13- نام درایوی که قرار است ساخته شود را انخاب کنید.
14- کلید Next را بزنید.



15- گزینه Perform a quick format را انتخاب کنید.
16- کلید Next را بزنید.



17 - در نهایت کلید Finish را بزنید تا عملیات فرمت آغاز شود.



- اکنون درایو جدید با حجم 34 گیگابایت ساخته شده است و آماده استفاده است.ادامه مراحل برای افرادی است که قصد دارند تا نام درایوها را تغییر دهند تا بتوانند به آنها نظم ببخشند.
به طور مثال در همین آموزشی که تهییه شده است درایوهای هارددیسک به ترتیب عبارتند از C  و DوG.اگر دقت کنید متوجه می شوید در بین این نام ها ،نام E به درایو DVD ROM اختصاص داده شده و ترتیب حروفی درایوهای هارددیسک به هم خورده است.بنا براین مراحل 18 به بعد را انجام می دهیم تا ترتیب درایوهای هارددیسک را مرتب کنیم و به صورت C و DوE  درآوریم و نام درایو DVD-ROM را بعد از آنها قرار دهیم.

18 - بر روی نام درایو DVD-ROM راست-کلیک کرده و گزینه Change Drive Letter and Patchs… را انتخاب می کنیم.



19 - کلید Change… را بزنید.



20 - حرف J را انتخاب کنید تا حرف E آزاد شود.


 

21 - کلید OK را انتخاب نمائید.


 

22-در جواب پیغام ظاهر شده کلید Yes را بزنید



23 - بر روی نام درایوی که قصد تغییر دادن نام آن را دارید راست کلیک کرده( ما در اینجا قصد داریم نام درایو G را به E تغییر دهیم تا درایوها به ترتیب نام  Cو DوE قرار گیرند  تا درایو DVD-ROM بعد از آنها قرار گیرد ) و گزینه Change Drive Letter and Patchs… را انتخاب کنید.


24 - کلید Change… را انتخاب نمائید.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

25 - حرف E را انتخاب کنید و در نهایت روی کلید OK کلیک کنید.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- همانطور که مشاهده می فرمائید نام درایو مورد نظر به E تغییر یافت و ترتیب قرار گیری درایوهای هارددیسک اصلاح شد.


 


آموزش دوم


روش پارتیشن بندی هارد با کمک DVD نصب ویندوز 7

نکته: هنگامی که هارد جدیدی خریداری کرده ، و هدف نصب ویندوز را در آن دارید. بهتر است که از این روش استفاده کنید. زیرا در این حالت DVD ویندوز بخشی از هارد را به عنوان سیستم کش در اختیار میگیرد و این بخش از هاردتان در عملکرد بهتر ویندوز نقش اساسی داشته و همچنین در دفعات بعدی نصب ویندوز هاردتان توسط DVD ویندوز به راحتی شناسایی خواهد شد.

در این روش هنگامی که  به پنجره  نشان داده شده در مراحل نصب ویندوز رسیدید گزینه دوم یعنی  (Custom (advanced  را انتخاب کنید.

پارتیشن بندی هارد partition-windows-7-1

و در پنجره بعدی روی واژه های Drive options کلیک کنید تا بخش تنظیمات و امکانات پارتیشن بندی هارد در اختیارتان قرار گیرد.

پارتیشن بندی هارد partition-windows-7-2

 

اکنون در این بخش می توانید توسط

* گزینه Delete  پارتیشنی را به صورت کامل حذف کنید. در انتخاب این گزینه دقت کنید پارتیشن کاملا حذف می شود.

* گزینه Format  محتویات پارتیشن انتخاب شده را کاملا پاک کنید. دقت کنید اطلاعات روی هارد پاک میشود.

* گزینه New  یک پارتیشن جدید از میزان فضای باقی مانده در هارد بسازد.

راهنمایی : همان گونه که در عکس می بینید واژه Unallocated  جلوی بخش انتخاب شده دیده می شود که به معنای “تخصیص نیافته ” (یا استفاده نشده) است. که در این حالت گزینه های Delete و Format غیر فعال هستند. زیرا پارتیشنی وجود ندارد.

پارتیشن بندی هارد partition_10

برای ساخت پارتیشن روی بخشی از هارد که واژه Unallocated در جلوی آن دیده می شود کلیک کرده و آن را انتخاب کنید. سپس روی واژه New کلیک کنید و در کادری که در زیر به نمایش درخواهد آمد اندازه پارتیشن را مشخص کنید. توسط مثلث های کوچکی که روی هم به صورت وارونه قرار گرفته اند می توانید اندازه پارتیشن درخواستی خود را تغییر دهید.در پایان نیز پس از انتخاب اندازه پارتیشن روی دکمه Apply کلیک کنید. تا پارتیشن درخواستی شما ساخته شود.  پس از ساختن نخستین پارتیشن مراحل را دوباره برای ساخت پارتیشن جدید تکرار کنید.

راهنمایی: هر ۱۰۲۴ مگابایت برابر است با یک گیگا بایت. که در عکس عدد ۲۰۴۷۸ مگابایت برابر است با تغریبا ۲۰ گیگا بایت.

در این روش، تعداد پارتیشن هایی که  می توانید بسازید به ۳ پارتیشن محدود میشود.

روش دوم پارتیشن بندی هارد با کمک ویندوز (تمامی نسخه ها XP , ویستا , ۷)

این روش نسبت به روشی که در بالا گفته شد محدودیت کمتری دارد و تعداد پارتیشن های بیشتری میتوانید بسازید . در این روش در دسکتاپ روی  آیکن Computer راست کلیک کرده و گزینه Manage را انتخاب کنید.

پارتیشن بندی هارد Partition in windows 7-1

سپس در پنجره بعدی روی گزینه Disk Management کلیک کنید تا هاردهایی که در سیستم تان وجود دارد، نشان داده شود. در گام بعدی روی بخشی از هارد که به رنگ سیاه است کلیک کرده تا انتخاب شود و سپس راست کلیک کنید و گزینه New Simple Volume  را برگزینید. اگر می خواهید که یک پارتیشن را به دو یا چند پارتیشن تقسیم کنید(دقت کنید در این روش اطلاعات تان پاک میشود)  نخست اطلاعات درون پارتیشن را در جایی دیگر کپی کرده و سپس با انتخاب پارتیشن و راست کلیک کردن بر روی آن روی گزینه Delete کلیک کنید تا پارتیشن حذف شود . پارتیشن به رنگ مشکی درخواهد آمد. آن را انتخاب کرده و مراحلی را که گفته شد دنبال کنید.

پارتیشن بندی هارد Partition in windows 7-2

در پنجره بعدی اطلاعاتی در مورد کاری که قصد انجام آن را دارید برای شما به نمایش درخواهد آمد. روی دکمه Next کلیک کنید.

پارتیشن بندی هارد Partition in windows 7-3

در این پنجره اندازه پارتیشنی که میخواهید درست کنید را وارد کنید.

راهنمایی :هر ۱۰۲۴ مگابایت برابر است با ۱ گیگا بایت . اگر بخواهید که به صورت دقیق اندازه پارتیشن ها را انتخاب کنید بهتر است که عدد ۱۰۲۴ را در اندازه پارتیشنی که می خواهید بسازید ضرب کرده و عدد به دست آمده را در این کادر وارد کنید به عنوان مثال برای ساختن پارتیشنی به اندازه ۱۲۰ گیگا بایت نخست عدد ۱۰۲۴ را در ۱۲۰ ضرب کرده و نتیجه را که عدد ۱۲۲۸۸۰ است را در کادر مربوطه وارد کنید. پس از نوشتن اندازه پارتیشن روی دکمه Next کلیک کنید.

پارتیشن بندی هارد Partition in windows 7-4

در پنجره نشان داده شده حرفی را برای درایوتان اختصاص دهید و به گام بعدی بروید.

پارتیشن بندی هارد Partition in windows 7-5

 

در گام بعدی File system و نامی برای پارتیشن را میتوانید انتخاب نمایید. گزینه NTFS که به صورت پیشفرض انتخاب شده است پیشنهاد می شود. در بخش Volume Label  میتوانید نامی برای درایوتان برگزینید.

پارتیشن بندی هارد Partition in windows 7-6

پس از دیدن این پنجره کار پارتیشن بندی شما به پایان رسیده است با زدن دکمه Finish پنجره را ببندید.

پارتیشن بندی هارد Partition in windows 7-7


موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۴/۰۷/۱۵

نظرات (۱)

مطلب جالبی بود خیلی ممنون
پاسخ:
با تشکر از شما دوست عزیز 

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی