آموزش Photoshop CC(قسمت سوم)
در این بخش میخواهیم با ابزارهای Photoshop آشنا شویم. برای این کار ابتدا یک فایل را باز میکنیم و عملیاتهای لازم را بر روی آن انجام میدهیم. روی منوی File کلیک کنید.
روی گزینه Open کلیک کنید.
در اینجا لیست فایلهای موجود در شاخه My Pictures را مشاهده میکنید. روی میله لغزان کلیک کنید.
روی فایل مشخص شده دابل کلیک کنید.
در Photoshop چندین ابزار برای انتخاب وجود دارد. با توجه به اینکه کدام قسمت از یک تصویر را میخواهید انتخاب کنید ابزار مورد نظر خود را انتخاب میکنیم. در اینجا میخواهیم قسمت مشخص شده با کادر سبز رنگ را انتخاب کنیم، برای انتخاب این شکل ابزار چندضلعی مناسب میباشد، برای انتخاب ابزار چندضلعی بر روی مثلث ابزار Lasso راست کلیک کنید، تا لیست آن باز شود.
روی ابزار چندضلعی(Polygonal Lasso Tool) کلیک کنید تا انتخاب شود.
در ادامه میخواهیم قسمت مشخص شده را انتخاب کنیم. برای این کار در ابتدا نقطه شروع را انتخاب میکنیم سپس روی نقطه دوم کلیک میکنیم به همین نحوه به ترتیب رئوس مورد نظر را انتخاب میکنیم تا دوباره به نقطه شروع میرسیم. برای بستن این محدوده در نقطه آخر که همان نقطه ابتدایی میباشد کلیک میکنیم. اگر در یک نقطه به غیر از نقطه ابتدایی دابل کلیک کنید این نقطه را با یک خط مستقیم به نقطه ابتدایی وصل میشود.
مشاهده میکنید که شکل انتخاب شده است. در قسمت مشخص شده خصوصیات این ابزار را مشاهده میکنید.
روی برگه Channels کلیک کنید.
در این قسمت چهار کانال مشاهده میکنید. اطلاعات این قسمت به طور خودکار وقتی که تصویر را باز میکنید ایجاد میشوند. تعداد این کانالها بستگی به تعداد کانالهای رنگ تصویر دارد. به عنوان مثال یک تصویر RGB چهار کانال دارد : کانال قرمز , سبز , آبی و یک کانال که از ترکیب هر سه رنگ میباشد. (RGB)
حال قسمتی که انتخاب کردهایم، را میخواهیم به عنوان یک کانال ذخیره کنیم، روی دکمه مشخص شده کلیک کنید.
مشاهده میکنید که قسمت انتخاب شده به عنوان یک شکل در کانالی با نام Alpha1 ذخیره شده است. در ادامه برای مشاهده بهتر این کانال بقیه کانالها را خاموش کرده و کانال Alpha1 را روشن نگه میداریم.
از کانالهای Alpha برای ایجاد و ذخیره Maskها استفاده میشود، که به شما این قابلیت را میدهند که قسمتهای مورد نظر در شکل را تغییر دهید، مجزا کنید یا حفاظت کنید. قسمتهای انتخاب شده که در کانالهای Alpha ذخیره شده اند در نرم افزار Image Ready نیز قابل استفاده هستند بر روی این کانال دابل کلیک کنید.حال میتوانید نام این کانال را تعیین کنید. برای مثال Polygon را به عنوان نام این کانال وارد کنید.
کلید Enter را فشار دهید.
مشاهده میکنید که نام کانال تغییر یافته است. روی تصویر راست کلیک کنید.
گزینه Deselect را انتخاب کنید، تا شکل مورد نظر از حالت انتخاب خارج شود. (از طریق منوی Select نیز میتوانستید به این گزینه دسترسی پیدا کنید.)
برای بررسی خصوصیات کانالها بر روی این کانال راست کلیک کنید.
از گزینه Delete جهت حذف کانال فعال استفاده میکنیم. اگر گزینه Duplicate را انتخاب کنید، یک کپی از کانال فعال ساخته میشود. روی گزینه مشخص شده کلیک کنید.
مشاهده میکنید که پنجرهای باز شده که میتوانید از طریق آن نام کانال جدید را وارد کنید. برای قبول نام پیشفرض روی دکمه OK کلیک کنید.
در این حالت مشاهده میکنید که فقط این کانال قابل رویت است. با کمک ابزارهای نقاشی میتوانید محدوده انتخاب شده را بزرگتر کنید. برای اینکار روی ابزار Brush کلیک کنید.
برای ایجاد تغییرات در محدوده انتخاب شده ابتدا روی کانال Blue کلیک کنید تا تصویر را مشاهده کنید تا بتوانید به درستی محدوده را افزایش یا کاهش دهید.
در ادامه با استفاده از ابزار انتخاب شده این محدوده را افزایش میدهیم. با کمک ابزار پاککن نیز میتوانید این محدوده را کاهش دهید.
روی قسمت مشخص شده کلیک کنید، تا کانالهای RGB این فایل قابل رویت باشند.
مشاهده میکنید که قسمت انتخاب شده بصورت دلخواه در آمده است. برای حذف یک کانال همانطور که در صفحات قبل گفته شد میتوانید روی کانال راست کلیک کنید و گزینه Delete را انتخاب کنید.
روی کانال Polygon راست کلیک کنید.
روی گزینه Delete Channel کلیک کنید.
مشاهده میکنید که این کانال حذف شده است. کانال Polygon Copy را انتخاب کنید.
دکمه مشخص شده جهت ایجاد یک کانال جدید میباشد. برای بررسی دیگر خصوصیات این پنجره روی دکمه مثلث شکل کلیک کنید.
مشاهده میکنید که بعضی از گزینههای این منو از طریق دکمههایی که در پایین این پنجره قرار دارند نیز قابل دسترس میباشند. برای تنظیم خصوصیات این پنجره گزینه Channel Options را انتخاب کنید.
در قسمت مشخص شده میتوانید نام کانال را تغییر دهید.
در این قسمت تعیین میکنید که کدام قسمت با رنگ مشخص شود. با انتخاب گزینه اول قسمت Mask رنگی خواهد شد، گزینه دوم را اگر انتخاب کنید قسمت انتخاب شده را با نقطهچین مشخص میکند. گزینه آخر رنگهای Spot که ترکیب خاصی از مرکبها میباشند را به رنگهای موجود در CMYK اضافه میکند.
در این قسمت، رنگی که روی قسمت مشخص شده را میپوشاند، انتخاب کنیم. اگر روی مربع قرمز کلیک کنید پنجره انتخاب رنگ باز میشود، که میتوانید رنگ مورد نظر خود را در آن انتخاب کنید. در قسمت Opacity شفافیت رنگ را تعیین میکنید. در این قسمت عددی بین 0 تا 100 میتوانید وارد کنید. هرچه این مقدار بزرگتر باشد تصاویر زیر رنگ کمتر قابل رویت خواهد بود و برعکس.
روی دکمه Cancel کلیک کنید.
روی دکمه مشخص شده کلیک کنید.
روی گزینه Panel Options کلیک کنید.
در این قسمت اندازه تصویر نشان داده شده در کنار هر کانال را تعیین میکنیم. برای مثال گزینه مشخص شده را انتخاب کنید.
روی دکمه OK کلیک کنید.
مشاهده میکنید که نحوه نمایش کانالها تغییر یافته است. روی کانال RGB کلیک کنید.
در ادامه میخواهیم Quick Maskها را بررسی کنیم. بعنوان مثال میخواهیم شکل دایره موجود در این تصویر را انتخاب کنیم. برای اینکه قسمت انتخاب شده از حالت انتخاب خارج شود یک راه این بود که روی تصویر راست کلیک کرده و گزینه Deselect را انتخاب کنیم. کلید میانبر این دستور Ctrl+D میباشد. کلید Ctrl را پایین نگهدارید و کلید D را فشار دهید.
روی دکمه Quick Mask دابل کلیک کنید.
در این قسمت میتوانید Mask (پوشش روی شکل) را به طور دلخواه تنظیم کنید. در قسمت مشخص شده با کادر قرمز تعیین میکنید که کدام یک از دو قسمت Mask شده یا انتخاب شده با رنگ مشخص شود. در قسمتی که با کادر آبی مشخص شده است رنگ و شفافیت رنگی که قسمت مورد نظر را میپوشاند، تعیین میکنیم. روی دکمه Cancel کلیک کنید.
در این مرحله به ابزار Brush احتیاج داریم که انتخاب شده است. در ادامه این شکل را با ابزار Brush میکشیم.
حال برای آنکه داخل این محدوده را هم به آن اضافه کنیم، ابزار Lasso را باید انتخاب کنید. روی مثلث ابزار چند ضلعی راست کلیک کنید.
روی گزینه Lasso Tool کلیک کنید.
مشاهده میکنید که خصوصیات این ابزار در داخل قسمت مشخص شده توسط کادر قرمز نمایان شده است. که در ادامه این گزینهها را بررسی میکنیم.
چهار دکمه اول در تمامی ابزارهای انتخاب یکسان میباشند. دکمه اول که به صورت پیشفرض انتخاب شده است حالت عادی این ابزار است.
در صورتیکه یک قسمت انتخاب شده باشد و دکمه دوم فعال باشد، قسمت انتخاب شده با قسمتی که انتخاب خواهیم کرد ادغام میشود. در صورتیکه در زمان انتخاب دکمه Shift را فشرده نگه دارید نیز این عمل انجام میشود.
اگر دکمه سوم فعال باشد، با انتخاب محدوده جدید این محدوده از محدوده انتخابی قبلی کم میشود. راه دیگر فشرده نگه داشتن دکمه Alt در زمان انتخاب جدید میباشد.
اگر دکمه چهارم فعال باشد، نقاط مشترک دو محدوده انتخاب شده نگهداشته میشوند و بقیه حذف میگردند, اگر دکمههای Alt و Shift را همزمان با رسم محدوده دوم پایین نگهدارید، نتیجه مانند فعال کردن دکمه مشخص شده میباشد.
گزینه Anti-aliasing لبههای ناهموار را صاف و یکنواخت میکند تا جزئیات شکل را از دست ندهید. این گزینه زمانیکه قصد کپی کردن, بریدن و چسباندن شکلها را برای ایجاد یک شکل ترکیبی دارید بسیار مفید است.
گزینه Feather حالت محو در اطراف شکل ایجاد میکند. این کار با ساختن یک محدوده تحول بین قسمت انتخابی و پیکسلهای اطراف آن انجام میگردد. این گزینه را قبل از انجام عمل انتخاب میتوانید تعیین کنید. بعد از انتخاب از طریق منوی Select و انتخاب گزینه Feather میتوانید این کار را انجام دهید. اثر این گزینه زمانی مشخص میشود که قسمت انتخاب شده را حرکت دهید, ببرید, کپی کنید یا پرکنید. مقدار این گزینه بین 0 تا 250 میتواند باشد.
در ادامه با این ابزار یک محدوده دایرهای رسم میکنیم.
برای افزودن محدوده انتخاب شده به Mask کلید Alt صفحه کلید را پایین نگهداشته و سپس دکمه Delete را فشار دهید.
مشاهده میکنید که محدوده انتخاب شده به لایه Mask افزوده شده است. برای اینکه قسمت انتخاب شده از حالت انتخاب خارج شود کلید Ctrl را پایین نگهدارید و کلید D را فشار دهید.
روی دکمه مشخص شده کلیک کنید، تا به حالت استاندارد برگردیم.
در پنجره کانالها روی دکمه مشخص شده کلیک کنید تا یک کانال جدید از قسمت انتخاب شده ساخته شود.
روی نام این لایه دابل کلیک کنید.
نام Star را وارد کنید.
دکمه Enter را فشار دهید.
روی قسمت مشخص شده کلیک کنید، تا کانالهای RGB این فایل قابل رویت باشند.
کلیدهای Ctrl و D را همزمان فشار دهید تا قسمت انتخاب شده از انتخاب خارج شود.
در این قسمت یک فایل جدید میخواهیم ایجاد کنیم. منوی File را باز کنید.
روی گزینه New کلیک کنید.
در این پنجره باید تنظیمات تصویر جدید را تعیین کنیم. در قسمت مشخص شده نام تصویر را وارد میکنیم. حال باید اندازه تصویر را تعیین کنیم. روی لیست بازشونده مشخص شده کلیک کنید.
مشاهده میکنید که در این لیست یکسری اندازههای استاندارد موجود میباشد که میتوانید یکی از این گزینهها را انتخاب نمائید. در صورتیکه ابعاد مورد نظر شما در این لیست وجود ندارد میتوانید گزینه Custom را انتخاب کنید تا اندازههای مورد نظر خود را وارد نمایید. توسط گزینه Clipboard ابعاد تصویر موجود در حافظه Clipboard که توسط دستور Copy یا Ctrl+C در Clipboard ذخیره شده است، تعیین میشود. روی گزینه Custom کلیک کنید، تا اندازههای دلخواه را وارد کنیم.
در دو قسمت Width و Height به ترتیب پهنا و ارتفاع تصویر را وارد میکنیم. در این دو قسمت اندازه و سپس واحد
را تعیین میکنیم. برای تغییر واحد Width روی لیست بازشونده مشخص شده کلیک کنید.
همانطور که مشاهده میکنید, این اندازهها میتواند برحسب پیکسل, اینچ, سانتیمتر, میلیمتر, نقطه, پیکا یا ستون باشد. روی گزینه سانتیمتر کلیک کنید.
مشاهده میکنید که عدد مرتبط با این لیست بازشونده نیز تغییر یافته است و برحسب سانتیمتر نوشته شده است. قسمتResolution مربوط به تعداد نقطهها در هر اینچ یا سانتیمترPixels/cm) یاPixels/inch ( میباشد. این پارامتر از اهمیت زیادی برخوردار است, زیرا کیفیت تصویر توسط این بخش تعیین میشود.
هرچه Resolution بیشتر باشد, تصویر دارای کیفیت بهتری میشود. اما حافظه بیشتری را نیز اشغال میکند. برای مثال Resolution بیشتر تصویرهای چاپی نزدیک به Pixels/inch 300 میباشد. بر روی لیست بازشونده کلیک کنید، تا دو گزینه توضیح داده شده را مشاهده کنید.
روی گزینه Pixels/cm کلیک کنید.
در قسمتMode Color نوع فضای رنگ را انتخاب میکنیم. روی لیست بازشونده کلیک کنید.
تصاویری که از نوع Bitmap هستند از پیکسل تشکیل شدهاند. معمولاً از این نوع تصاویر زیاد استفاده میشود
رنگهای تصاویر Grayscale به صورت سیاه سفید هستند. در اصل این نوع تصاویر شامل 256 طیف مختلف از رنگ خاکستری میباشند. هر پیکسل از یک تصویر Grayscaleیک درجه روشنایی بین 0 (سیاه) تا 255 (سفید) دارد. به یاد دارید که مدلهای رنگ را در بخش دوم بررسی کردیم. روی گزینه RGB Color کلیک کنید.
در قسمت Background Contents نوع پسزمینه تصویر را انتخاب میکنیم. روی لیست باز شونده کلیک کنید.
با انتخاب گزینه White رنگ پسزمینه سفید خواهد شد. گزینه دوم رنگی که در Tool Box به عنوان Background انتخاب نمودهایم را بعنوان پسزمینه تصویر انتخاب میکند. با انتخاب گزینه Transparent در واقع یک طلق دارید که میتوانید روی آن کارها مورد نظر خود را انجام دهید. روی گزینه White کلیک کنید.
برای مشاهده گزینههای دیگر این پنجره روی دکمه مشخص شده کلیک کنید.
با استفاده از گزینه اول میتوانید یک Color Profile جهت مدیریت رنگهای تصویر انتخاب کنید. توسط گزینه دوم نیز نوع هر پیکسل موجود در تصویر تعیین میگردد. روی دکمه OK کلیک کنید، تا تصویر جدید ایجاد شود
در ادامه این بخش میخواهیم با Path یا مسیر آشنا شویم. مسیرها(Path) شامل یک یا چند خط صاف یا منحنی هستند. روی ابزار Pen کلیک کنید.
برای رسم Path روی قسمت مشخص شده کلیک کنید.
روی گزینه Path کلیک کنید.
برای تعیین محل نقطه ابتدا در قسمت مشخص شده کلیک کنید.
مشاهده میکنید که یک تکیهگاه یا (Anchor) در قسمت مورد نظر ایجاد شده است. روی قسمت مشخص شده کلیک کنید.
مشاهده میکنید که یک خط صاف (Segment) به طور خودکار بین این دو تکیهگاه رسم شده است. روی نقطه مورد نظر کلیک کنید.
مشاهده میکنید که تکیهگاه فعال با مربعی به رنگ مشکی و دو تکیهگاهی که غیر فعال هستند با مربعهای سفید نمایش داده شدهاند. حال فرض کنید که تعداد تکیهگاههای موجود کم باشد و بخواهید به تعداد آنها اضافه کنید. برای این کار روی ابزار قلم (Pen) راست کلیک کنید.
از لیست بازشده ابزار Add Anchor Points را انتخاب کنید.
در قسمت مشخص شده بر روی خط کلیک کنید تا تکیهگاه جدید در این نقطه افزوده شود.
اکنون در اطراف این تکیهگاه دو اهرم ظاهر شده است. با جابهجایی این اهرمها میتوانید به خطهای دو طرف این تکیهگاه انحناء بدهید. تکیهگاه را از کادر قرمز تا سبز Drag کنید.
روی ابزار Pen راست کلیک کنید.
روی ابزار Convert Point کلیک کنید تا انتخاب شود.
روی تکیهگاه مشخص شده کلیک کنید.
با Drag کردن این تکیهگاه دو اهرم ظاهر شده است، تفاوت آن با اهرمهای قبل در این است که این دو اهرم به هم متصل نیستند و با کمک آنها میتوانیم یک منحنی را به صورت خط زاویهدار درآوریم. یا یک مسیر زاویهدار را منحنی کنیم. روی تکیهگاه مشخص شده با کادر قرمز کلیک و تا کادر سبز Drag کنید.
دوباره روی این ابزار راست کلیک کنید.
این بار ابزار Delete Anchor Point را انتخاب کنید.
روی تکیهگاه مشخص شده کلیک کنید تا این تکیهگاه حذف شود.
مشاهده میکنید که این تکیهگاه حذف شده است. روی ابزار مشخص شده راست کلیک کنید.
این بار ابزار Freeform Pen را انتخاب کنید.
در ادامه با این ابزار یک مسیر کاملاً اختیاری را رسم میکنیم.
روی ابزار Path Selection کلیک کنید.
روی مسیر مشخص شده کلیک کنید تا انتخاب شود.
حال با جابهجایی دستگیرههای (Handle) ظاهر شده میتوانید این مسیر را جابهجا کنید، تغییر اندازه دهید یا دوران بدهید. روی دکمه مشخص شده کلیک کنید.عملکرد دکمههای مشخص شده مشابه عملکرد این دکمهها در ابزارهای انتخاب میباشد.
روی ابزار مشخص شده راست کلیک کنید تا لیست ابزارهای آن را مشاهده کنید.
با ابزار Direct Selection میتوانید تکیهگاه مورد نظر را مستقیماً انتخاب کنید. برای بستن این لیست دکمه Esc را فشار دهید.
یکی از ویژگیهای جدید CS Photoshop امکان نوشتن بر روی مسیر میباشد یعنی شما میتوانید بر روی ابزار Text کلیک کنید تا انتخاب شود و سپس بر روی مسیر کلیک کنید تا متن مورد نظر شما بر روی مسیر تایپ شود. در ادامه برای آشنایی با کاربرد Path میخواهیم یک پروژه جدید ایجاد کنیم. روی دکمه Close کلیک کنید.
روی دکمه No کلیک کنید تا این فایل ذخیره نگردد.
اکنون میخواهیم برای شکل مشخص شده یک Path تعریف کنیم. برای اینکار باید ابزار Pen را انتخاب کنیم. برای انتخاب این ابزار دکمه Shift را پایین نگه داشته و سپس کلید Pرا فشار دهید.
مشاهده میکنید که ابزار Freeform Pen انتخاب شده است دوباره دکمه Shift را پایین نگهداشته و سپس کلید Pرا فشار دهید. با تکرار این کار این دو ابزار به طور متناوب با یکدیگر جابهجا میشوند.
مشاهده میکنید که ابزار Freeform Pen انتخاب شده است. بر روی نقاط مشخص شده به ترتیب کلیک کنید، لازم نیست که این انتخابها خیلی دقیق باشند چون میتوانید آنها را با ابزار Direct Selection ویرایش کنید.
در ادامه باز هم میتوانید به روشهای دیگری این مسیر را مرتبتر کنید. روی برگه Path کلیک کنید.
مسیری را که رسم کردیم در این برگه مشاهده میکنید. روی آن دابل کلیک کنید.
در ادامه نام My Path را وارد میکنیم.
روی دکمه OK کلیک کنید.
روی دکمه مشخص شده کلیک کنید تا مسیری را که رسم کردهایم انتخاب شود.
روی دکمه Quick Mask کلیک کنید.
با کمک ابزار Brush میتوانید قسمت انتخاب شده را دوباره ویرایش کنید. البته توجه کنید که برای افزودن به قسمت انتخاب شده رنگ Foreground باید سفید باشد و برای حذف از قسمت انتخاب شده رنگ Background باید سفید باشد. البته برای حذف از ابزار پاککن نیز میتوانید استفاده کنید. روی دکمه حالت استاندارد کلیک کنید.
منوی Edit را باز کنید.
روی گزینه Copy کلیک کنید.
با این کار قسمت انتخاب شده را در حافظه کپی کردیم. روی برگه Layers کلیک کنید.
روی دکمه مشخص شده کلیک کنید, تا یک لایه جدید ایجاد شود.
مشاهده میکنید که لایهای به نام Layer1 ایجاد شده است. حال کلید Ctrl را فشرده نگه دارید و سپس کلید V را فشار دهید تا شکلی که کپی کرده بودیم در لایه جدید چسبانده شود. البته از گزینه Paste واقع در منوی Edit نیز میتوانید استفاده کنید.
ابزار Move را انتخاب کنید تا این شکل را جابهجا کنیم.
ابزار Move این امکان را میدهد که قسمت انتخاب شده یا یک لایه را به مکان دیگری در تصویر انتقال دهید. در قسمت مشخص شده با کادر قرمز نیز خصوصیات این ابزار را مشاهده میکنید.
این گزینه برای انتخاب سریعتر بالاترین لایه که ابزار Move روی پیکسلهای آن قرار دارد, مورد استفاده قرار میگیرد.
گزینه مشخص شده مرز گزینه مشخص شده را با یک مستطیل نمایش میدهد، که میتوانید با جابجایی دستگیرههای اطراف آن اندازه شکل را تغییر دهید یا آن را دوران دهید. این گزینه را فعال کنید تا نتیجه را مشاهده کنید.
مشاهده میکنید که یک سری نقاط ظاهر شدهاند که با استفاده از آنها میتوانید ابعاد قسمت انتخاب شده را تغییر یا دوران دهید. گزینههای مشخص شده توسط کادر قرمز زمانی کاربرد دارند که چندین شکل انتخاب شده باشند، آنگاه با استفاده از این گزینهها میتوانید شکلهای انتخاب شده را با یکدیگر تراز کنید.
اکنون میتوانید با Drag کردن، شکل را جابهجا کنید. از کلیدهای مکان نمای صفحه کلید نیز میتوانید استفاده کنید. اگر به همراه آن از کلید Shift نیز استفاده کنید, مقدار حرکت گزینه انتخابی افزایش خواهد یافت.
در ادامه از منوی Edit زیر منوی Transform را باز میکنیم و بر روی گزینه Flip Horizontal کلیک میکنیم تا این قسمت درست در جای مورد نظرمان قرار گیرد.
حال مکان شکل را تغییر دادهایم. برای اینکه محدوده شکل را راحتتر انتخاب کنیم. روی ابزار انتخاب مستطیلی کلیک کنید.
قسمتی از شکل را انتخاب کردهایم. میخواهیم قسمت انتخاب شده را جابهجا کنیم. ابزار Move را انتخاب کنید.
اکنون قسمت بالای تصویر را انتخاب کردهایم میخواهیم قسمت انتخاب شده را جابهجا کنیم. برای این کار کلید Shift صفحه کلید را فشرده نگهدارید و کلید حرکت مکان نما به سمت راست را فشار دهید.
کلید Shift را فشرده نگه داشته و دکمه حرکت مکاننما رو به پایین را فشار دهید.
مشاهده میکنید که با وجود اینکه این قسمت مربوط به Layer1 میباشد, ولی مستقل از این لایه حرکت میکند. تا زمانیکه این قسمت بصورت انتخاب شده (Select) میباشد این عمل اتفاق میافتد ولی اگر این محدوده از حالت انتخاب خارج (Deselect) شود تمامی لایه حرکت میکند. دکمههای Ctrl+Z را یک بار فشار دهید تا به حالت قبل برگردیم. سپس دکمههای Ctrl+D را فشار دهید تا از حالت انتخاب خارج شوید.
حال برای اینکه تصویر را راحتتر تصحیح کنیم شفافیت (Opacity) این لایه را کاهش میدهیم. روی کادر مشخص شده دابل کلیک کنید.
عدد 50 را وارد کنید.
مشاهده میکنید که این لایه شفاف شده است و تصاویر زیر آن تا حدودی قابل مشاهده است. می خواهیم قسمتهای اضافی این لایه را حذف کنیم. برای اینکار از Mask کمک می گیریم. ابتدا کلیدهای Ctrl و D را همزمان فشار میدهیم تا محدوده انتخاب شده از حالت انتخاب خارج شود.
روش دیگر برای حذف قسمتهای زائد استفاده از ابزار پاککن میباشد. این ابزار را انتخاب کنید.
در قسمت مشخص شده با کادر قرمز خصوصیات این ابزار را مشاهده میکنید که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم.
قسمت مشخص شده برای تعیین نوع و ضخامت قلم میباشد که مشابه این لیست بازشونده در قسمت خصوصیات ابزار Brush نیز وجود دارد. (نحوه انتخاب ابزار قلم (Brush) را در فصلهای آینده بررسی خواهیم کرد.)
در قسمت مشخص شده حالت قلم را انتخاب میکنیم. روی این لیست باز شونده کلیک کنید.
مشاهده میکنید که نوک قلم دارای سه حالت قلم(Brush) , مداد(Pencil) و چهار گوش(Block) میباشد. همانطور که از نام گزینه آخر مشخص است نوک قلم به صورت مربع میباشد. تفاوت قلم و مداد را در قسمت قلمهای طراحی بررسی خواهیم کرد. دوباره روی این لیست کلیک کنید.
در قسمت مشخص شده شفافیت را تعیین میکنیم.
در ادامه قسمتهای اضافه شکل را که در کادر قرمز مشاهده میکنید پاک میکنیم.
شما اکنون در پایان این بخش قرار دارید